Waterproof Shade Sails

Sort by:
shadematters.com.au Home & Garden Rectangle Waterproof (Sand)

Rectangle Waterproof (Sand) Shade Sail

From $86.00
New Waterproof Shade Sail - Rectangle. Sand Color. Custom Made Also Available. Our Waterproof Shade Sails not only provide up to 95% UV protection but have the additional appeal of being...
shadematters.com.au Home & Garden Rectangle Waterproof (Grey)

Rectangle Waterproof (Grey) Shade Sail

From $79.00
Quality New 200gsm Waterproof Shade Sail - Rectangle. Grey Color. Custom Made Also Available. Our waterproof Shade sail not only provide up to 95% UV protection but have the additional appeal...
shadematters.com.au Home & Garden Square Waterproof (Sand)

Square Waterproof (Sand) Shade Sail

From $76.00
Quality New Waterproof Shade Sail - Square. Sand Color. Custom Made Also Available. Our waterproof Shade sails not only provide up to 95% UV protection but have the additional appeal of...
shadematters.com.au Home & Garden Square Waterproof (Grey)

Square Waterproof (Grey) Shade Sail

From $76.00
Quality New Waterproof Shade Sail - Square. Grey Color. Custom Made Also Available. Our waterproof Shade sails not only provide up to 95% UV protection but have the additional appeal of...
shadematters.com.au Home & Garden Triangle Waterproof (Sand)

Triangle Waterproof (Sand) Shade Sail

From $36.00
Quality New Waterproof Shade Sail - Right Angle Triangle. Sand Color. Custom Made Also Available. Our Waterproof Shade sails not only provide up to 95% UV protection but have the additional...
shadematters.com.au Home & Garden Triangle Waterproof (Grey)

Triangle Waterproof (Grey) Shade Sail

From $39.00
Quality New Waterproof Shade Sail - Right Angle Triangle. Grey Color. Custom Made Also Available. Our Waterproof Shade sails not only provide up to 95% UV protection but have the additional...

BUY DIY WATERPROOF SUN SHADE

Shade Sails are a very safe and practical way to protect oneself from any kind of harmful UV rays. They can be easily attached and installed according to the user’s preference to give the maximum benefits and comfort.

Enjoy the outdoors even on the hottest days of the summer season by opting for any of our uniquely designed waterproof shade sails online. Our range of DIY waterproof shade sails are perfect for your business or your home exterior spaces.

When these shade sails are properly installed, they can last for years they are of good quality and durability.

Types of Waterproof Shade Sails Available Here

  • Sand coloured
  • Grey coloured
  • Rectangle shaped
  • Square shaped
  • Triangle shaped

Buy waterproof sun shades by Shade Matters and get the maximum protection from rain, sunlight, and dust. Our collection features the shade sails in a variety of colors and sizes which would perfectly suit any kind of exterior spaces.

Q1- What are the types  and colours available in the waterproof shade sails?

Answer- These are various types and colours of our shade sails:

  • Sand-colored
  • Grey colored
  • Rectangle-shaped
  • Square shaped
  • Triangle shaped

Q2- Do the waterproof shade sails block rain?

Answer- A waterproof shade sail can effectively block out all the harsh UV rays of the sun and it also blocks out rain water as well.

Q3- Can your waterproof shade sails protect from sunlight?

Answer- Waterproof sun shades can get maximum protection from rain, sunlight. Our collection features shade sails that come in a variety of colours and sizes.

Q4- How long do shade sails last?

Answer- The average lifespan of a waterproof shade sail is about 2 to 4 years depending on the size of the sail and the extremity of the local conditions. Correct installation is very important for maximum life.

Q5- What is the best material for shade sails?

Answer- Try to opt for a shade sail with a material used high-density polyethylene fabric.

Q6- How deep do shade sail posts need to be?

Answer- Depending on the size of the sail, but for larger sails, footing depth should be a minimum of 600mm and 400 mm square. It is best to refer to the instructions supplied with the sail

Q7- Do shade sails keep out the rain?

Answer- Our Heavy duty shade sails can effectively block out the harsh 90% UV rays of the sun, and our waterproof sails can block out the rain as well.

Q8- How do you tension a shade sail?

Answer- You must tension evenly at each corner across the sail using turnbuckles. It is important to tension evenly and that the mount points are correctly located diagonally.